Новини

25 октомври - Ден на Община Борован

  29.10.2012 16:18  
Жителите на Борован вчера празнуваха Деня на общината и 135-годишнината от освобождението на селището от турско робство. Началото на богата програма беше поставено в 10 часа с водосвет на централния площад, където кметът Десислава Тодорова издигна националния флаг. Проведе се и тържествена сесия, която беше открита от общинския съветник Галя Муковска. Заседанието беше уважено от зам.-областния управител Валентин Литов, кметове на кметства и много местни жители. 
„Този ден е празник, но и ден за равносметка. Затова нека да представим какво е направено досега и какви са целите и задачите на ръководството на община Борован, за един по-добър и спокоен живот на жителите на населеното място”, каза в словото си Десислава Тодорова. Тя изтъкна, че приоритетите на кметската управа са за  стабилизиране на финансовото състояние на общината, подготовката и кандидатстването по програми и проекти за разрешаване на проблемите свързани с инфраструктурата, образованието, здравеопазването, културата и спорта. Кметът на Борован представи и одобрени проекти, към които вече има обучени и наети на работа жители на общината, като по този начин безработицата е намалена наполовина. 
Десислава Тодорова отбеляза, че ръководството на общината очаква одобрение и по проект на програмата за развие на селските райони, който предвижда рехабилитация на пътя Нивянин-Борован-Малорад. Общината кандидатства и с друг проект по програмата, който е за изграждане на три многофункционални спортни игрища в селата Добролево, Малорад и Борован. В края на словото си кметът честити празника на всички жители, като пожела да работят обединени за благото на този край.

източник: в-к Конкурент