Новини

Откриха обновената сграда на "Домашен социален патронаж" в Борован

  14.10.2013 13:13  
Днес в Борован бе тържествено открита изцяло обновената сграда на „Домашен социален патронаж“.
Лентата на новата придобивка бе прерязана от заместник кмета на Общината г-н Веромир Спасов и заместник областния управител Борислав Банчев.
Сградата е обновена изцяло със средства от общинския бюджет, сподели директора на Социалния патронаж Румен Боянкински. Той изказа благодарности на кмета на общината „за направените усилия и, че въпреки финансовия колапс е успяла да отдели 134 000 лв. за ремонта и още 20 000 лева за оборудване на помещенията“. Благодарности получи и зам. областния управител Борислав Банчев за съдействието, което е оказал за снабдяването на патронажа с два броя автомобили, с който да се подобри качеството на обслужване на потребителите на социалните услуги.
През последните две години ръководството на общината отстоява позициите, че приоритет са хората в общината Борован. За съжаление битката с бедността и недоимъка не е лека задача. Голяма част от жителите на общината са или безработни, или в неравностойно положение, каза заместник кмета Спасов.
Общинско предприятие „Домашен социален патронаж“ извършва комплекс от социални услуги по домовете на над 340 социално слаби жители и хора с увреждания на територията на цялата община. Чрез него Община Борован цели да реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомогне в тяхната естествена семейна среда.
Като гости на тържеството, освен заместник областния управител на Враца, присъстваха ѝ кметовете на всички населени места от община Борован, както и г-жа Илияна Донкова началник отдел “Социална закрила“ в Дирекция „Социално подпомагане“.