Новини

БЧК раздава хранителни помощи на нуждаещите се в Община Борован.

  18.10.2013 14:32  
730 хора в нужда от община Борован ще получат хранителните помощи от Европейския съюз по проект „Интервенционни запаси“.
Председателят на общинския съвет на „Български червен кръст“ в Борован, г-жа Илияна Донкова, съобщава, че помощта е получена в общината на 14 и 15 октомври, а до момента над 85% от нея е достигнала до нуждаещите се.
Тя благодари за добрата организация и съдействието от страна на община Борован, с чиято помощ раздаването на продуктите протича бързо, и без гражданите да чакат на опашка.
В кметствата на територията на общината също е създадена необходимата организация, като в Нивянин, Сираково и Добролево всички бенефициенти са получили полагащите им се помощи.
В този транш от програмата е предвидено да бъдат разпределени десет вида хранителни продукти – ориз – 3 кг; брашно – 4 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; конфитюр – 2 кг; пчелен мед – 1,5 кг; вафли – 0,900 кг; картофено пюре – 0,750 кг. Като помощите се раздават срещу подпис и документ за самоличност.