Новини

За първи път фойерверки дадоха началото на новогодишните тържества в Борован

  10.12.2013 13:52  
С много настроение в Борован започнаха тържествата по случай коледните и новогодишните празници. Началото бе дадено от кмета на Община Борован – инж. Десислава Тодорова.

На 09 декември, малко след 17:00 часа на площада пред Народно читалище „Цани Иванов“ тя запали светлините на коледната елха, която заблещука с безбройни светлини.
Високата близо 15 метра „зелена красавица” пред читалището, и тази година бе облечена в красива празнична премяна.

Пред елхата г-жа Тодорова прочете емоционален поздравителен адрес. „Вярваме, че тихата и свята Коледна нощ ще донесе на вас и вашите семейства онази искрица от Божественото начало, която да ви вдъхновява за добри начинания и дела през цялата година.“ каза тя пред събралите се жители и гости на Борован.

Стотици деца, родители, дядовци и баби дойдоха на площада пред читалището в Борован. А първите редици бяха заети от възпитаниците на ЦДГ „Тошка Петрова“, Дома за лишаване от родителски грижи и Центъра за настаняване от семеен тип с. Борован.

За настроението на всички се погрижиха малчуганите от ОУ „Отец Паисии“ с. Борован и деца от Обединения детски комплекс „Маша Белмустакова“.
Ученици от кръжоците „Художествено слово“ и „Народни танци“ при ОДК „Маша Белмустакова“ представиха драматизации на коледните обичаи, „Коледен танц“ и „Ръченица“.

След бляскавото запалване на светлините и чудната заря, инж. Десислава Тодорова зарадва всички деца, които присъстваха на площада. За тях имаше специално приготвени пликове с лакомства от нея.

„Дарявайте обич на децата си, защото те са нашето най-голямо щастие“ – обърна се тя в заключение към родителите. „Нека Новата 2014 година влезе във Вашите домове с много късмет, лично и семейно щастие, мир и любов. Щастлива и спорна Нова година!“ – пожела кмета на община в края на празничното си слово.