Новини

Отново Помощ от Държавата за община Борован

  16.07.2014 16:12  
Община Борован отново ще бъде подкрепена от Държавният бюджет съгласно постановление на министерски съвет и закона за държавния бюджет, съгласно които се представят средства за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Парите които ще бъдат отпуснати на общината са предназначени, за дългоочаквания ремонт на Здравната служба в с. Борован и кметството в с.Добролево. Общата стойност , която се отпуска за ремонта е 427 569 лв., съответно 199 375 за здравната служба и 228 194 лв. за кметството в с.Добролево .
И двете сгради са в окаяно състояние.От години не е правен ремонт. Състоянието в което се намират двете сгради е в следствие на години безхаберие и безотговорност от страна на предходни ръководства, до този момент и в двете сгради не е имало ремонти. В Здравната служба в с.Борован имат лекарски кабинети на двама лични лекари и един зъболекар, които работят в мизерни и лоши условия на труд, не веднъж в общината сме получавали сигнали за падащи тавани и срутени стени.Същото е и положението в кметство с.Добролево. Течове и влага са разрушили външната фасада от двете страни на кметството.
Благодарение на инж.Десислава Тодорова – кмет на Община Борован и екипа с които работи, през 2013 година се кандидатства за помощта към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, и резултатите са налице.
С помощта, която ще получим ще успеем да ремонтираме и облагородим двете общински сгради - Здравната служба в с. Борован и Кметството в с.Добролево, ще осигурим благоприятни условия за работата, както на лекарите и зъболекаря, които  се помещават в с. Борован, така и на служителите и лекарите работещи в сградата на кметството с. Добролево.