Новини

В Община Борован отбелязаха международния ден на пенсионера

  02.10.2014 11:33  

1 октомври е Международен ден на възрастните хора, обявен от ООН. Мотото, под което се отбелязва в десетки страни вече 20 години е „Общество на всички възрасти".

Празнуват ли го възрастните хора? Да, стига някой да ги покани на празник, или да ги намери и да им създаде различна, празнична атмосфера, да предизвика усмивката им.

По традиция и в Община Борован отбелязаха този ден с много песни,танци и забавления. На обяд тържеството си проведоха пенсионерите от с. Добролево. Кмета на Общината инж. Десислава Тодорова не изневери на принципите си и уважи възрастните хора от „Пенсионерски клуб“ с. Добролево, тя ги поздрави с празника и поднесе своя подарък – парична сума която ще бъде използване за ремонта на техният клуб в селото.

 Но тържествата не свършиха до тук, вечерта в с. Борован купона продължи с пълна сила. В клуба на пенсионера празника беше отбелязан подобаващо. Госпожа Тодорова  бе специален гост. Тя  поздрави пенсионерите от с. Борован, като им поднесе и на тях парични средства, които да  използват за нуждите си. Тя изрази възхищението си от младежкият дух на възрастните хора, които се забавляваха истински и без всякакви притеснения, пожела им дълъг, изпълнен с добри преживявания и здраве живот и ги помоли да останат все такава опора в живота на техните близки.