Новини

За поредна година Община Борован се включва в инициативата „Мениджър за един ден„

  24.03.2015 15:23  

На 25 март 2015г. за поредна година Община Борован участва в Международната инициатива „Мениджър за един ден“ на организацията Джуниър Ачийвмънт България. 
Община Борован  отвори врати за учениците от ПГТ“Коста Петров“, който преживяха  един реален работен ден сред приятна атмосфера и обновена обстановка в общината.
Участниците в инициативата са : 
Младен Спасов – ученик от 12 а клас , специалност малък и среден бизнес , който влезне в ролята на Кмет на Общината  - запозна се със задълженията на кмет и заместник кмет. Заедно разгледаха входящата документация, резолираха задачи за изпълнение, срещнаха се с граждани и служители на Общината.
Габриела Диловска  – ученичка от 11 а клас, специалност малък и среден бизнес, която проявява интерес към счетоводството и проследи работния ден на Главния счетоводител на Общината. 
Цветан Цветанов – ученик от 10 а клас, специалност малък и среден бизнес оказа помощ в  Дирекция Устройство на територията икономическо развитие програми и проекти, влизайки в ролята на главен специалист „ Строителен техник“, изготвяй скици и удостоверения.
Мирела Христова – ученичка от 10 клас, пък ще се включи в работата на отдел ГРАО и научи как се работи с лични данни и какви документи се издават от службата.

Притеснението на младите надежди беше видимо. С течение на работния процес  то намаля и накрая се разделиха с усмивки, нови впечатления и знания. Кметът на Община Борован  благодари на учениците за избора, който са направили. Пожела им попътен вятър и успехи в попрището на учението.