Новини

ПЪРВА КОПКА НА ОБЕКТ „РЕМОНТ НА УЛИЧНА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БОРОВАН“

  22.03.2017 13:13  
ПЪРВА КОПКА НА ОБЕКТ „РЕМОНТ НА УЛИЧНА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БОРОВАН“

Днес жителите и гостите  на с. Борован, станаха свидетели на първа копка на обект: „РЕМОНТ НА УЛИЧНА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БОРОВАН”.

Предвидени за ремонт са улиците;

В с. Борован

ул. „Цар Асен”

ул. „Васил Левски”

ул. „Симеон”

ул. „Иванко”

ул. „Иван Нивянин”

В с. Малорад

ул. „Цветко Згориградски”

ул.” Георги Димитров”

Кмета на Община Борован, инж. Десислава Тодорова сподели пред присъстващите гости и жители в община Борован:

„С осъществяването на инвестицията, значително ще се подобри селищната среда, ще се подобри качеството и надеждността на придвижване, ще се избегнат пътните инциденти и ще се постигне по-добра свързаност и комуникативност. Но тя нямаше да бъде факт, ако я нямаше добрата воля и поетите ангажименти от страна на ръководството на общината. Още със стартирането на управленския си мандат ние заложихме като една от приоритетните ни цели превръщането на община Борован в привлекателно място за живеене “.

 

Средствата за ремонта са в размер на 300 000 лева и са отпуснати с ПМС 209/18.08.2016 г. Очаква се  отпускането на пълната сума в размер до 1 500 000 лева.

Изпълнител на дейностите е Обединение „АС Перфект“ гр. София, чийто официален представител г-жа Антоанета Чайкова, беше сред  присъстващите на събитието.

Официални гости на церемонията бяха Петър Чобанов,  Айхан Етем и  Николай Николов,  кандидати за депутати от листата на врачански многомандатен избирателен район. От страна на общината официални гости бяха Иван Костовски – председател на ОбС – Борован, както и кметовете на кметствата на територията на община Борован:  Цено Цоловски – с. Малорад, Илиян Буковски – с. Добролево и  Гриша Георгиев – с. Сираково.