Новини

В община Борован се състоя конференция по проект „Община Борован – част от Българското Председателство“

  10.04.2018 15:24  
В община Борован се състоя конференция по проект „Община Борован – част от Българското Председателство“

На 10.04.2018г. в 10.30 часа в салона на читалище „Цани Иванов“ с.Борован се проведе  конференция по Проект „Община Борован – част от Българското Председателство“. Основна цел на конференцията е информиране  на  населението на Община Борован относно ангажиментите и ползите, които страната ни има по време на БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО.

Участие в събитието взеха кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова, заместник кмета, кметовете по населени населените места, служители  на общинска администрация, учители, директори на детски градини и училища, представители на местни институции, както и жители от всички села на територията на общината   

Откриване на конференцията направи Инж. Десислава Тодорова с думите:„ На 1 януари 2018г.,десетилетие след присъединяването ни към Европейския съюз, България за първи път поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. За страната ни това е чест, но и голяма отговорност…“. Презентация свързана с „Българското Председателство,  ползи и ангажименти  за страната “  -   изнесе Цветана Иванова  - лектор по проекта. На събитието присъстваха над 150 жители на общината, на които им бяха раздадени информационни материали – брошури и химикали.