Новини

Кмета на община Борован присъства на тържество по случай Деня на Християнското семейство в село Нивянин, община Борован

  21.11.2018 15:36  
Кмета на община Борован присъства на тържество по случай Деня на Християнското семейство  в село Нивянин, община Борован

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. 

По  инициатива на кмета на село Нивянин,  Николай Христов  и членовете на пенсионерски клуб “Млади сърца“ в ресторанта на село Нивянин по стар български обичай се отбеляза деня на Християнското семейство. Празнична програма беше изнесена  от възпитаниците  на филиала на  ДГ“Тошка Петрова“  от село Нивянин,  с много танци и весело настроение всички заедно  млади и стари празнуваха  един от най-хубавите български празници.

Кмета на община Борован  инж.Десислава Тодорова, поднесе своя поздравителен адрес, към всички участници в мероприятието, като  пожела  много здраве, хармония и благополучие във всеки дом .