Новини

Официално откриване на Културно информационен център в ромската махала на село Малорад

  06.12.2018 16:36  
Официално откриване на Културно информационен център в ромската махала на село Малорад

Днес с тържествен водосвет и празнична програма официално беше открит новоизградения и оборудван Културно- информационен център в село Малорад. Домакин на събитието бе кметът на село Малорад. Официални гости на откриването, бяха кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова, заместник кметовете Десислава Марковска и Илияна Донкова, секретаря на общината Таня Петкова, кметове на кметства общински съветници и представители на общинска администрация. Кметът  на община Борован  приветства всички присъстващи на откриването, като сподели с жителите на Малорад, че за нея е гордост изграждането на този център и едно изпълнено  обещание.

За изграждането на Културно информационния център село Малорад, бяха отпуснати средства от централния бюджет на Република България  на обща стойност 465 127 лева за изграждане на центъра  в ромската махала на село Малорад. Дейностите  по реализирането на така нареченият  Първи етап – включваха – груб строеж , направа на покрив и външна изолация  на сградата, изграждане на част от ВиК и електро инсталация и част от отоплителната  и вентилационната система.

На втори етап от централния бюджет на Република България на бяха отпуснати още средства на стойност 350 000 лева, предназначени за  доизграждане на Културно информационния център в ромската махала. При вторият етап се направи цялостен  вътрешен ремонт и обзавеждане на Културно информационния център, който включва  ремонт на вътрешните стени с гипс картон ; поставяне на теракот и ламинт на подовете; ремонт на санитарните възли; доизграждане на ВиК, електро и отоплителна инсталация. През втория етап бяха оборудвани и обзаведени: четири офис стаи; огледален салон за танци, билярдна и тенис зала за игри, компютърна зала, бани и съблекални, както и кухненски блок и зала за провеждане на мероприятие.