Новини

Отблокираха сметката на община Борован

  21.06.2012 12:58  
     „Енемона” вдигна запора на бюджетната сметка на община Борован след блокирането й заради натрупани дългове към дружеството за над 500 000 лв., съобщи кметът инж. Десислава Тодорова. Общината и „Енемона” сключиха спогодба на 8 юни за поетапно издължаване до края на август.
Първата преведена вноска е от 70 000 лв. „Успяхме да я погасим навреме и се надявам да смогнем да изпълним сключеното споразумение”, коментира кметът на Борован.
Натрупаните задължения на общината са по сключени през последните години ЕСКО договори с фирмата за ремонт на детски градини и други общински обекти. От вчера общината е стартирала и процедурата по обществена поръчка за избор на финансова институция за ползването на кредит от 1 милион лева за погасяване на задълженията й и към други кредитори.
Целта на местната управа е да се разплати и с останалите фирми и доставчици, към които има натрупани борчове през последните години. Това ще стане след сключването на спогодби и договори за разсрочено плащане, както с „Енемона”.


източник: вестник Конкурент