Новини

Откриване на първия учебен ден в Община Борован

  17.09.2012 14:04  

И тази година с прекрасни празнични програми бяха посрещнати днес ученици и родители във всички училища на територията на Община Борован.

Гост на откриването на новата учебна година във Основно училище „Отец Паисий” бе Кметът на общината инж. Десислава Тодорова, която честити на учители и ученици първия учебен ден с поздравителен адрес. Тя пожела стремежът към светлината на знанието да съпътства винаги учениците и техните родители, а удовлетворението от постигнатите резултати да вдъхновява духа им!

Инж. Тодорова присъства и на първия учебен час на новите първокласници, които показаха, че са прекрасно подготвени за предстоящите им изпитания през първата им учебна година.

Заместник кмета на Общината г–н Веромир Спасов и директора на дирекция БФОП и АПИО г-жа Силвия Катанска откриха учебната година съответно в Професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ и  ОУ “Св. св Кирил и Методий“ – село Добролево. Г-жа Людмила Геормезовска - експерт в Общинска администрация поздрави от името на Кмета на Общината персонала и учениците в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Малорад.

Близо 50 ще са първокласниците тази година в община Борован. А над 500 са всички ученици, които ще се обучават в четирите училища на територията на Общината, съобщават от местната администрация.