Новини

Започна раздаването на хранителните помощи в Община Борован

  12.11.2012 14:57  
Тази сутрин в Община Борован пристигнаха хранителните продукти, които са част от помощите, предоставяни от Българския червен кръст на социално уязвими граждани. Благодарение на добрата организация от страна на администрацията и кмета - г-жа Тодорова раздаването на помощта започна непосредствено след доставката.
През първия ден вече над 70 човека са се възползвали от правото си да получат хранителните помощи, а цялата кампания ще продължи до края на месец ноември.
Право да ги получат имат хората получаващи помощи за отопление през последната зима, майки и осиновителки с деца до една година, семейства с деца с увреждания, семейства, получили през 2012 г. помощ за учебни разходи за първокласници, лични асистенти на хора с увреждания, асистенти на хора с увреждания, както и хората, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други потребности.
В кметствата на територията на общината (Нивянин, Малорад, Сираково и Добролево) също е създадена необходимата организация, като раздаването на помощите ще започне непосредствено след доставянето им от Българския червен кръст.