Новини

Поздравителен адрес на Кмета на Община Борован по случай откриване на новата учебна година

  16.09.2013 08:48  

Уважаеми колеги, скъпи ученици и родители 16 септември е специален, празничен ден за българина – едно символично встъпване в духовния свят на познанието, даващо възможности на човека да докаже своята значимост. Началото на учебната година е един от знаците на българската традиция и националната идентичност.

16 септември, първият учебен ден, е дата, която придобива значение на национален празник. Това е ден, който влиза във всеки български дом било с очакването на училищния звънец, било чрез грижите по децата или е свързан  със спомените, защото вековен е стремежът на българина към знание и светлина, защото съкровено е желанието да изучиш детето си и да го направиш човек.

С нескрита радост приветствам всички вас и въпреки безбройните проблеми на трудното ни ежедневието  нека искрено се усмихнем и се поздравим по случай новата 2013 / 2014  учебна  година.

Скъпи ученици, днешният ден за вас е ново празнично стъпало нагоре към върховете на образованието и просперитета, към слънцето и звездите. Бъдете упорити, не спирайте да се борите и да мечтаете, дерзайте, учете се и се трудете неуморно! Вярвам, че ще успеете!

Уважаеми колеги, не забравяйте, че  времето е най-сигурният критерий за  вашият труд.Не се жалете, раздавайте се в името на вашите ученици.Всяка учебна година означава ,че вие ще предадете на учениците  частица от историята , опита и традициите на българският народ.

Мили първокласници, добре дошли в училище!

Днес е много важен за вас ден. Днес  вие ще прекрачите  училищния праг, но това не означава, че непременно трябва да се разделите с приказките и приказните герои. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете. Учението ще ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди  нови интересни неща за света и за самите вас.

Уважаеми родители, вие, заедно с учителите, заедно с онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадете на децата съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

Нека в първия ден на новата учебна година всички да си пожелаем здраве, воля , упоритост и късмет! Нека заедно превърнем образованието в  най-важния приоритет на  Община Борован!

  Честита нова учебна година, честит първи учебен ден!


инж.Десислава Тодорова

Кмет на Община Борован