Новини

Откриха учебната година в Община Борован

  16.09.2013 13:38  

И тази година с прекрасни празнични програми бяха посрещнати днес ученици и родители във всички училища на територията на Община Борован.

Кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова присъства на откриването на учебната година в Основно училище „св. св. Кирил и Методий” в село Малорад. Заедно с кмета на селото Петър Гарвански те посрещнаха първокласниците с питка и мед и честитиха на  учители и ученици първия учебен ден с поздравителен адрес. Г-жа Тодорова пожела стремежът към светлината на знанието да съпътства винаги учениците и техните родители, а удовлетворението от постигнатите резултати да вдъхновява духа им!

Г-жа Калинка Петкова – директор на дирекция в Община Борован и г-н Димитър Митов Председател на Читалище "Цани Иванов" бяха гости при откриване на учебната година в Професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“. Г-жа Петкова приветства учениците от името на кмета на общината. Поздравителен адрес от Министерство на образованието и науката прочете директора на училището г-жа Нели Найчова.

Гости на откриването на учебната година в Добролево бяха кмета на селото Илиян Буковски и г-жа Людмила Геормезовска – експерт в община Борован. На тържеството присъстваха и кметския наместник на Сираково – Гриша Георгиев, както и г-жа Галина Белинска, преподавател в ПГ „Коста Петров“. Всички първокласници получиха за подарък пакет с всички необходими помагала за учебната година от кметовете на Добролево и Сираково, както и от Читалище „Пробуда“.

Госпожа Мариана Вельовска – гл. счетоводител на община Борован бе гост на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий“ в Борован. Тя прочете и поздравителен адрес от Кмета на общината към персонала, учениците и техните родители.

Около 50 ще са първокласниците тази година, а 535 са всички ученици, които ще се обучават в четирите училища на територията на Общината, съобщават от местната администрация.