Новини

Печенката и Бобо ще награждават ученици на Цветната олимпиада в Борован

  26.09.2013 10:17  

В понеделник малчуганите от II до IV клас от ОУ „Отец Паисий" в Борован умуваха над заданията по български език и литература, математика, музика, изобразително изкуство, домашен бит и техника.

Поводът беше образователната инициатива „Цветна олимпиада", която е под патронажа на Национално движение „България си ти!".

Поради големия интерес сред учениците съревнованието продължи и във вторник. Преподавателите очакват децата да се представят отлично и се надяват инициативата да върне интереса им към училището.

„Въпреки че се обучават ученици от различни етноси, между тях има толерантност, не се делят по цвят и по социално и материално положение. А настоящата олимпиада ги мотивира да учат повече и вярвам, че ще се справят успешно с изпитите", заяви директорката Нели Найчова.

Целта на олимпиадата е да сплоти децата, да премахне социалните бариери и предразсъдъци в обществото, да стимулира креативността и мотивацията на учениците и да се повиши качеството на обучението им.

Най-добрите ученици от олимпиадата в различните дисциплини ще бъдат наградени от водещи в различни области личности.

Специално за награждаването в Борован ще пристигнат бийтбокс звездата Печенката и рапъра Бобо. Те ще изненадат хлапетата с тържество, което ще се състои на 27 септември от 17:00 часа в читалище „Цани Иванов" в Борован. След това ще се проведе дискусия между родители, учители, ученици и гости относно пропуските в образователната система и перспективите за развитие на учениците, а също за силата, смелостта и радостта от ученето и четенето.<<Ние носим новините http://vestitel.info>>Последвайте ни във Facebook: http://facebook.com/vestitel.info