Новини

Безработни ще пазят горите и фургоните с бедстващи

  29.10.2014 15:40  
Вчера в областната администрация във Враца се проведе заседание на постоянната комисия по заетост, водено от зам.-губернатора Борислав Банчев. На него 10-те общини представиха идейните си предложения за регионални програми за заетост за 2015 година. Към социалното министерство от Врачанско ще бъдат изпратени 12 предложения за 1 507 работни места. Стойността на проектите е 6 714 449 лв. Логично, най-големите са в двете общини с най-висока безработица – Хайредин и Борован.

Кметът на Борован Десислава Тодорова представи основните дейности, които са включили в предложението си. Освен пазачи по горите от общината искат да назначат хора за поддръжка на гробищните паркове, за пътната мрежа, тревните площи и стадиона в Борован.

„Ние сме една община, в която няма инвеститори, икономика и инфраструктура. Тези програми са спасение за безработните, които са и без образование и без какъвто и да е ценз“, подчерта Тодорова.
Другите длъжности са за залесяване на поддръжка на Ботевата алея, както и за почистване и поддръжка на мостовете и чешмите в общината.
Безработни ще пазят горите и фургоните с бедстващи