Новини

Поздравителен адрес по повод откриване на учебната година

  15.09.2015 07:35  

Уважаема госпожо Директор,

уважаеми учители и родители, скъпи ученици,

честит първи учебен ден на всички днес!

Първият учебен ден и откриването на новата учебна година е най-вълнуващият и хубав празник за всеки българин, защото вековен е стремежът на нашия народ към просвещение.

 Мили първокласници, днешният ден за Вас е много важен и специален, защото за първи път ще чуете училищния звънец и ще прекрачите прага на родното училище. Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата  на познанието, водени умело от Вашите учители. . Понякога ще ви се струва, че тук е малко трудно, но в повечето случаи ще е забавно и весело. Бъдете любопитни, четете и питайте. Светът на книгите е приказно място и си струва да пътувате често до там.

А на тези, които вече са вкусили от очарованието на училището, пожелавам една успешна и ползотворна година. Вярвайте в себе си и се целете наистина високо, защото ние силно вярваме във вас и се гордеем с успехите ви. Скъпи ученици, пожелавам Ви вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и богата с нови знания. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си! 

Първият учебен ден ми дава повод  да засвидетелствам дълбокото си уважение към Вас, учителите, които изграждате от учениците знаещи и можещи личности. Пожелавам Ви да съхраните енергията и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия.

На Вас, родители, пожелавам търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите в тяхното благородно дело!

 Честит първи учебен звънец и на добър час!

 

15.09.2015 г.инж. Десислава Тодорова,

 

Кмет на Община Борованан