Новини

Информация от община Борован за зимната обстановка на територията на общината

  06.01.2017 12:22  

Във връзка с възникналата усложнена зимна обстановка на територията на община Борован  на 06.01.2017 г. са организирани, изпълнени и продължават да се изпълняват следните действия:

С образуването на снежната покривки, всичката налична техника и оборудване бе включена в действие и поддържа инфраструктурата на територията на общината за нормалното  функциониране. Продължават  действията по снегопочистване и опесъчаване на всички пътища и улиците в населените места на общината.

Към настоящия момент всички пътища на територията на общината са почистени и са нормално проходими при зимни условия.

Уведомяват се  гражданите, че във връзка с недопускане на задръствания и ПТП, временно са затворени  за движение на товарни автомобили и автобуси - IV –то класна пътна мрежа VRC 1015 от с.Борован да с.Малорад, VRC 1003 извън регулация, VRC 1073 в участък на регулация с.Малорад до границата на с.Рогозен. Подсигурен е обходен маршрут Борован - Добролево - Сираково - Рогозен и обратно.

Приканват се гражданите своевременно да почистват прилежащите им части от тротоарите, за да не се налага пешеходци да се придвижват по пътното платно, което е извънредно опасно Умоляват се гражданите да не предприемат пътувания, освен при крайна необходимост и то при пълна готовност за пътуване в усложнена зимна обстановка !

Важно за жителите  на общината и преминаващи граждани -  могат да се обаждат и подават сигнали за необходимост от помощ   -   денонощно  на  дежурния телефон в Общината  тел. 09 147 / 92 – 10 или на тел. 112.

При промяна на обстановката ще бъдете своевременно информирани!