Новини

Започва раздаването на хранителни продукти в Община Борован

  25.01.2017 10:38  

Започва раздаването на хранителни продукти в Община Борован

От 17.01.2017г започна поетапното раздаване на първия транш от индивидуалните пакети с хранителни продукти на най-нуждаещите се лица в Община Борован предоставени от Български червен кръст по линия на Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването вече е в ход от 25.01.2017г. и в селата от Община Борован: Малорад,Добролево,Нивянин,Сираково.В населените места пакетите ще се раздават в сградите на кметствата по предварително обявени графици за това.
Правото на тези помощи имат общо 780 лица от общината, които са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане .Това са лицата получавали целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон ;майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства получили еднократна помощ за ученици записани в първи клас; лица и семейства получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на дете при близки и роднини и в примени семейства, както и лица и семейства инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомагани с еднократна помощ .Всички правоимащи ще получат по 38,5 кг от 10 вида хранителни продукти :
10 кг. брашно; 6кг.ориз; 3,5 кг. спагети; 1,25 кг. картофено пюре; 2,4 кг. гювеч; 1,6 кг. компот; 2 кг. конфитюр; 1,8 кг.месна консерва; 8 кг. захар; 2 кг. Вафли.Хранителните продукти ще се получават срещу подписи и документ за самоличност или пълномощно, написано и подписано собственоръчно от правоимащото лице.