Новини

Обява за конрусна процедура на Център за образоватлена интеграция на децата и учениците от етническите малцинства

  16.07.2020 06:12  

ОБЯВА

В съответствие с основни стратегически цели и приоритети, определени в приетата с Решение на Министерски съвет № 521 от 29.08.2019 г. „Програма за дейността на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства 2019 – 2021 г.“,

ЦЕНТЪРЪТ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА-второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Министъра на образованието и науката

Обявява Конкурсна процедура 33.19-2020 за набиране на проектни предложения по следните приоритети:

Приоритет 1: Реализиране на форми на взаимодействие между децата и учениците от различен етнически произход за утвърждаването на междукултурните ценности и многообразието в образователната среда за изграждане и възпитаване у подрастващите на социокултурен модел на поведение, основан на поведенчески модели за взаимен хуманизъм и толерантност.
Общ бюджет на приоритета – 246 000 лева
Максимална стойност на един проект – 15 000 лева

Приоритет 2: Реализиране на интегрирани  дейности за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в уязвимо положение чрез осигуряване на ефективен процес на обхват, задържане и реинтеграцията им в образователната система.
Общ бюджет на приоритета – 318 000 лева
Максимална стойност на един проект – 20 000 лева

Приоритет 3: Реализиране на ефективна образователна интеграция и пълноценна социализация на деца и ученици от етническите малцинства чрез осъществяване на дейности за мобилност за ученици,  учители и родители.
Общ бюджет на приоритета – 212 000 лева
Максимална стойност на един проект – 20 000 лева

Приоритет 4: Реализиране на форми на взаимодействия между родители от различен етнически произход за създаване на благоприятна мултикултурна среда, способстваща за ефективна образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.
Общ бюджет на приоритета – 228 000 лева
Максимална стойност на един проект – 15 000 лева

Приоритет 5: Реализиране на дейности за десегрегация на сегрегирани образователни институции и за създаване на условия за реализиране на мерки за превенция, предотвратяване и преодоляване на процеса на вторична сегрегация.
Общ бюджет на приоритета – 93 000 лева
Максимална стойност на един проект – 15 000 лева

Допустими кандидатстващи институции: държавни и общински детски градини, училища и обслужващи звена; регионални управления на образованието; държавни висши училища и общини.

Краен срок за получаване на проектните предложения: 13.08.2020 г. до 14.00 ч.

Проектни предложения се подават чрез Електронна система за подаване и оценяване на проектни предложения към ЦОИДУЕМ на адрес coiduem.bg