Новини

С грижа за най-малките в Община Борован

  10.09.2020 10:49  
С  грижа за най-малките в Община Борован

В условията на извардената ситуация община Борован се погрижи и за най – малките си жители. Със съвместно проектно предложение между Общините Борован, Бяла Слатина и Ботевград  и  по инициатива на участници в местни активни групи се кандидатства  за  финансиране по програма   на Съвета на Европа  ,, Малки  грантове  на програмата РОМАКТ в помощ на общините да отговорят на пандемията от COVID-19".  В  трите общини  общо 100 деца от 0 до 3 години от социално слаби семейства получиха хранителни пакети.  

На територията на община Борован  бяха  подпомогнати общо 42 деца на възраст от 0 до 3 години с хранителни пакети,  съдържащи  бебешки храни и дезинфекционни материали. В проекта са  включени  бебета от 0 до 3 години от с. Борован, с.Малорад, с.Добролево и с.Нивянин.

Хранителните пакети бяха раздадени лично от кмета на Община Борован – инж. Десислава Тодорова, която сподели с родителите, че  като кмет на общината за нея  са важни и най - малките жители на общината с  грижата за тяхното здраве и качествено отглеждане.

„В условията на тежката ситуация, това е най-малкото с което можем помогнем на вас, като родители и вашите деца!“  

В раздаването на пакетите взеха участие, кметовете  на село Добролево- Илиян Буковски , кмета на село Нивянин - Николай Христов и кмета на село Сираково - Гриша Георгиев,  както и представители на МАГ от  община  Борован.