ПГ Коста Петров

Откриване на учебната 2009/2010 г.

  15.09.2009 10:20  
Откриване на учебната 2009/2010 г.

Уважаеми гости, учители, ученици,  родители, поздравявам ви с началото на новата учебна 2009/2010 година!Скъпи ученици, училището е дом на знание. Тук пораствате, тук се усъвършенствате като личности. И както вие съзрявате стъпка по стъпка, така и българското училище стъпка по стъпка е израствало през вековете, за да можете днес гордо да заставате пред неговите врати , и влизайки вътре да пиете жадно от сладкия сок на знанието, без което човечеството не би могло да се развива. 

Пътят към българското училище през вековете е бил трънлив и труден, но българите, съхранили заветите на своите първи учители  с упорит труд, любов към родния език и родина, осветили пътя на българското образование.

И днес вие, скъпи ученици, стоите на пътя на своето образование.

Добре дошли на прага на новата учебна 2009/2010 година!

Нека да е изпълнена с успехи в обучението ви! Нека е ново начало за деветокласниците и успешно продължение за тези, които са в Х, ХІ и ХІІ клас.! Заедно да докажем, че от българското училище могат да се родят млади мъже и жени, които чрез своя професионализъм да допринесат за европейско развитие на държавата ни! Бъдете упорити, скъпи ученици, за да постигнете целите и мечтите си. Направете така, че да надминете успехите на предишните ни ученици!

Запомнете, че доброто образование означава свобода за всеки млад човек, свобода на избора – как и къде да живееш, какъв да бъдеш.

Пожелавам ви успешна нова учебна година!

Скъпи  колеги, на вас пожелавам висок професионализъм, взискателност и сили, за да съумеете да предадете не само задължителната учебна материя, но и най-важните житейски уроци – уроците по човечност, справедливост,  трудолюбие и смелост. С вас ще трябва достойно да отстояваме името на ПГ-Т „Коста Петров”

На вас, уважаеми родители, пожелавам здраве и търпение!

С пожелание за здраве и успехи обявявам учебната 2009/2010 година за открита!

 

        Директор на ПГ-Т „Коста Петров” с. Борован    инж. Д. Тодорова