Новини

Допълнително споразумение за изменение на проектните дейности към договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 "3.1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19"

  07.04.2022 13:50  

Община Борован подписа Допълнително споразумение за изменение на проектните дейности към договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 "3.1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19" от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020, в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU. Промяната касае увеличаването на стойността на разхода за единица продукт - топъл обяд от 2,70 лв. на 2,90 лв. Изменението влезе в сила от 01.03.2022 г., като полученото финансиране е в общ размер на 715 208,12 лв., а срокът за изпълнение на проекта - до 30.06.2022 г.

Съгласно заложените дейности за изпълнение на проекта се приготвя и предоставя топъл обяд на определениете целеви групи и се реализират съпътстващи мерки, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие на крайните потребители на топъл обяд, съобразно актуалните противоепидемични мерки и индивидуалните им нужди.

В съответствие с целите на операцията целевите групи са:

Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Приемът на документи от кандидат-потребители е постоянен, като Заявленията се получават и подават в деловодство , в Общинска администрация-Борован , Домашен  социален патронаж и кметствата на територията на Общината.