Новини

Поздравителен адрес от инж. Десислава Тодорова по повод деня на община Борован

  25.10.2022 09:14  
Поздравителен адрес от инж. Десислава Тодорова по повод деня на община Борован

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА  БОРОВАН,

          На днешния ден по стар български обичай отбелязваме празника на Община Борован.

Нашият район от далечни времена е бил част от развитието на Северозападния регион и ние с гордост трябва да продължим тази традиция, завещана от нашите предци.Празниците , като неделима част от историята на всеки народ, са свързани с неговия бит и култура,те дават израз на стремежа и вярата за по-добър живот.

         Този ден е не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да гледаме устремено към бъдещето.

         Днес е 25 октомври, паметен ден за Община Борован, ден на свобода и независимост.Отново сме тук да покажем своята признателност и почит към всички, отдали живота си да живеем ние горди и свободни.

         Древните мъдреци са казали,че човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му. А моите мечти са като вашите, общо е желанието ни да живеем по-добре и по-сигурно в нашата Община и бъдещето да ни гарантира, че утре ще се радваме на успехите на нашите деца.

         Изключително ми е приятно и съм горда, че споделям този празничен ден с всички Вас,жители и гости на Борован, защото само ако уважаваме традициите и миналото ще можем да вървим към бъдещето, удовлетворени от настоящето.

         Честит празник!

         Нека през този празничен ден бъдем горди от съграденото и искрени в желанието си да предадем нашата красива Община на бъдещите поколения със самочувствието и увереността за изпълнен човешки дълг.

         Бъдете здрави, сплотени и единни!

инж.Десислава Тодорова 

Кмет на община Борован